Steffen Renå Hamre

Siste Nytt:

 

                               Oppdatert sponsorside for sesongen 2007/2008

        For å komme til sponsorsiden trykker du helt enkelt sponsorer i høyre hjørne.

 

                                             Ny sesong og nye muligheter!

 Da har jeg fått meg til å oppdatere hjemmesiden min litt, blant annet sponsorer, video samt bilder. På siden har jeg også fått egen nyhetslink fra blogen min, hvor jeg vil legge ut ting og tang fra steder jeg har vært og ting jeg har gjort. Det blir en hektisk sesong, så det er bare å henge på, håper på tidlig vinter!!  

 

_________________________________________________________________________

                                                           Gjerde Invitational

27 og 28 April var jeg på Gjerde Invitational i Myrkdalen i Voss. Supert vær og mye snø ga meg en super weekend på vestlandet. Mange gode fotografer til stede, og en gjeng meg dyktige kjørere dro opp nivået til det ytterste.. Jeg blir mer og mer imponert over å se nivået på norske kjørere om dagen, det stiger noe sinnsykt!  Jeg endte på 6. plass overall i konkurransen, men vant best trick, med en funky 900.. Flatspin ett eller annet.

   

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

                                                                   Laax og diverse!

Som kanskje flere har fått med seg ble konkurransen min avlyst grunnet alt for mye vind. Vi tar dette til gangs neste år, det blir fett!

Akkurat nå er jeg i Laax og filmer med Chris Helberg og Remi Keiserås. Det er helt sinnsyke tilstander her nede. mangeogtyve-grader i skyggen nede i dalen, helt blå himmel og knall sol! Vi går i shorts og t-skjorte til langt på kveld, og det er helt super park på toppen. Vi må stå opp ganske tidlig for å få filmet på noen lunde kompakte hopp. Det blir fort mykt og oppkjørt når det er så varmt som det er. 10-15 grader på fjellet er heller ikke så ille, i hvert fall når man har gått opp og ned på et hopp eller en rail hele dagen. For eksempel i går hadde vi sikkert 20 hopp, og 25 hits på EN rail, der vi gikk opp og ned. For å si det kort og enkelt, vi tok heisen idag!

Ellers kan jeg nevne at jeg har fått utrolig mye fine bilder og film-shots mens vi har vært her. Reiser hjem i morgen etter en suuper long-weekend. Jeg kommer tilbake med bilder senere.

                                                                        Ciao, Steffen.

 

                                                           Riders liste for Steffen Inv.

1 Steffen Renå Hamre 
2 Vegard Øye 
3 Vegard Hokstad 
4 Christopher Helberg 
5 Jim Johanson Wolf 
6 Fredrik Moen 
7 Espen Risan 
8 Oscar Harlaut 
9 Pål Andre Lund 
10 Christopher Gjerde 
11 Sebastian Persson 
12 Kenneth Lillemoen 
13 Arild Tveit 
14 Mats Buseth 
15 Christopher Mattsson 
16 Victor Horn 
17 Niklas Eriksson 
18 Jon Olav Skjesol 
19 Viktor Ericson 
20 Kim Boberg 

 

                                                                           Program:

                   09.00 – 09.20              Riders meeting på cafe Rödluvan

    09.30 – 11.30              Trening for SH-Invitational alle utøvere

11.30 – 12.00              Re-shaping av hopp før jam session.

              12.00 – 13.45              Jam session  på hoppet (qualicification) 8 beste videre til finale.

                  14.15 – 15.15              Finale head-to-head.

                   16.00 - ??                    Afterski på hörnet, Prisutdeling

-------------------------------------------------------------------------------------

 

                                                   Stemningsrapport fra Storlien.

    Det er Fredag 30. Mars, og jeg reiste opp til Storlien for å planlegge og ordne litt mer med konkurransen min som er den 5.April. Se forøvrig artikkel på Fri flyt om konkurransen!

  

  (G.O og G.M er ivrige på å se, her har vi shapet kickeren greit, og blitt ferdige med platået. Det er klart for å teste hoppet litt. I natt skal landingen gjøres brattere, og bygges opp ytterligere. Dette for å få en mye bedre kurve)

 

Vi fikk også tid til å test-hoppet litt på slutten. En halv-kängis satt som ingenting, godt å se at ting fungerer som planlagt. )

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                           Har du fått denne?

 

5.April (Skjærtorsdag) går Steffen Hamre Invitational av stabelen i Storlien, Sverige. Dette er en invitasjonskonkurranse der jeg velger ut kjørere som får være med på en superfet session. Det blir en straigt up bigair konkurranse med et channel hopp i bunn av bakken. Jeg har invitert de beste kjørerne i Norge og Sverige, for en superfet session, og ett bra publikumsshow. Det blir 6000 SEK i 1.Premie, og noe pengepremier til nr2 og nr3.

Det hele starter kl 12, så det er fritt frem for å komme å se på. Vi satser på bra vær, med maks brunfarge i trynet!

            På kvelden er det afterski med Bjørn Rosenstrøm på Hörnet (LESKI).

             Riders Liste kommer jeg til å legge ut her så fort den er komplett.

 

                                                              Ciao, Steffen. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------       

                                                              Lørdag i Laax:

Idag var det pipe dag i Laax. Men siden jeg og Arild valgte å stå over det, fikk vi nøye oss med å chille på rails. Det var utrolig morsomt, for laax har så utrolig mye kule rails. 3 railparker, der den ene parken har mer rails enn Hafjell. Utrolig fin dag, lærerikt.

                                                            Fredag i Laax:

Idag var dagen! Det snødde som bare juling, og det var null sikt. Vi hadde trening fra halv elleve om morgenen, og jeg kjente nervene begynte å komme, sakte men sikkert. Det var ikke tid nok til å kjøre straight airs helt frem til lunch nå, det hjalp ikke. Skulle man opp og fram, så måtte man trå til. Det var rett på switch-ups på railsa, og sw 5 og 9. 

Da min tur endelig kom, var det veldig tåkete i løypa, og man så nesten ingen ting. Jeg kjørte blind-270 av rainbowboksen, til blindside sw-up på kinkboksen, som jeg såklart klarte å bomme på. Deretter en blind 450 av flatboksen, til sw 9 tail, til misty 9 trucker.

I det andre runet mitt gikk første railen bra, andre railen bra, men så kom jeg såklart ikke rundt på blind 450 av flatboksen. Tryner man der, får man ikke fart til første hopp.. Jeg staket som en tulling, men måtte bare ta en straight air til kul-landing på første. Satt meg i hockey igjen, og fyrte av med dagens lengste misty 7.. AU!! Det er is lengst ned i landinga fant jeg ut.

Etter alt å dømme, gikk det vel etter forhåpningene. Jeg kom ikke til finale, men målet var alikevel semi-finale. Kom som topp 30 av 104 løpere, og det er overkommelig! Bedre lykke neste år sier jeg bare. Super morsomt uansett! godt å hvile etter en slik dag.

 

                 (Slik ser altså løypa ut. 3 rail-valg, og deretter to hopp i linje.)

                                                           Torsdag i Laax:

Idag har vi hatt trening til Semi-finale, og jeg gikk videre!! Hadde 4.plass i heatet mitt, og oppfyllte dermed kravet om de 6 første plassene. Utrolig fint vær, men desverre noe isete og hardt i bakken. Jeg landet baklengs på kulen i treninga, og skia løste ut. Ble slengt i bunn av landinga og landa på ryggen. Det endte med NM i heftig blåflekk og opphovnet korsrygg. Takk gud for at det finnes tigerbalsam.

  

 

                                                           Onsdag i Laax:

Idag er det Onsdag, og det betyr kvalik! Arild stod opp tidlig for å trene til sitt heat, han var nemlig i heat 1! Jeg havnet i heat 3, og er ganske fornøyd med det egentlig. Er i samme heat som Jim Johanson Wolf, Adam Falck og Kalle Leionen. Det er de jeg kjenner, ellers en del ukjente. Husker ikke helt, men du kan sjekke på linkene under for lister på de ulike heatene.

                      Du trenger adobe-reader for å lese startlistene!

                       Heat 1:     Heat 2:    Heat 3:     Heat 4:

    (Alle linkene ovenfor er kvalifiseringsheat. De inviterte kjørerne går rett til semi-finale.)

 

Det ble en syk dag i bakken idag. Det var kjempe-dårlig vær da vi dro opp i bakken idag, og vi trodde såklart at alt ble avlyst igjen! Men så ventet vi litt, og cruiset litt i coursen, selv om det var stengt for offissiell trening. Alt virket ok, men alt var også på hælene. Senere på dagen sprakk skyene opp, og sola kom frem. Anlegget viste seg fra sin beste side, og fjellene var helt sinnsyke! Er såpass vanskelig å beskrive, så jeg legger ved noen bilder!

Vi fikk kjøre pudder opp til livet, hoppe på bc-hopp, kjøre railpark og kjøre pipe.  Deretter kom kvaliken kl halv tre, noe som tok mange mange timer. Jeg var i heat tre, så fikk kjøre kl halv 5! ops!!

Men det gikk greit, og jeg endte på 4.plass i heatet mitt, hvorav 6 av 20 gikk videre i hvert heat. Det var herlig å få melding om det, ganske stressene psykisk å vente på sånne beskejder.

Det var en helt fantastisk dag, og fantastisk lang dag. I bakken fra 10 - halv 6.

  

        (Her har vi utsikten fra kafeterian på toppen av Crap Sogn Gion (parken). Ganske sykt)

  

  (Her er meg og Arild på kafeen. Vi sitter å følger meg på heat 4 sitt kvalik run. Kl er 17.15. litt sent kanskje? Veldig sliten, men utrolig gøy dag )

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                               

                                  Tirsdag i Laax: Lekser, sightseeing og en tur i parken.

 

  Som sagt. Det er Tirsdag i Laax, og det snør fortsatt. Idag dro vi opp til bakken etter å ha sjekket inn til konkurransen. Den første gondolen tok faktisk år og dag før vi var oppe, og det ventet enda en stolheis før vi kunne skimte parken. Eller rettere sagt, vi gjorde ikke det. Parken var sporløst forsvunnet i et hav av tåke, flatt lys, sterk vind, og kraftig snøvær. Vi blåste omtrent bort da vi skulle sjekke ut coursen for Slopestyle konkurransen som starter i morgen (Onsdag). Vi tok en tur for å se hva vi kunne forvente oss. En double rainbow-boks set-up eller en vanlig rainbow rail, til u-boks eller rollercoasterboks, til flatboks eller downrail, til to hopp i linje. Ganske harde landinger. Jeg klarte å begrave meg i en svææær snøfonn som jeg kjørte rett inn i. Det var ikke mulighet for å skille elementene fra hverandre grunnet lyset, derfor gikk det som det gikk.

Det var lite vi kunne gjøre med avlyst trening, så vi dro hjem, dusjet og slappet av. Siden dette sansyneligvis kommer til å bli en av de få dagene med hvile, bestemte jeg meg likegodt for å gjøre litt lekser (wow)! Så her sitter jeg å geeker Engelsk-lekser.

Jeg fikk også tid til å se meg litt rundt om i den ene av tre byer her i nærområdet, Flims. Det skal ikke stå på reklamering av konkurransen, siden det henger bannere over alt i byen. Ganske fett å tenke på.

Så da får jeg bare håpe at riders-meeting har noe positive nyheter til oss om vær og føre kl 19.00. Skriver mer i morgen! 

                                              Sneiks, S-Mææn.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                               

                                                   På tur igjen, med Mr.Tveit, IGJEN!

 

                            (Saklig intro bilde, meeeget god i tysk ser jeg! )

Som dere kanskje skjønner ut i fra bilde (med litt godvilje), er jeg nå i Sveits, nærmere bestemt Laax. Laax ligger 2 timer kjøring unna storbyen Zürich.  Jeg reiste nedover Mandag 19.Mars for å delta i European freeskiing open. Først med en stk kjedelig flytur fra Værnes - Gardermoen, deretter to timer med fly fra Gardermoen - Zürich. Det tok sin tid, inkludert 4 timer venting på Gardermoen, var jeg sulten, trøtt, og dødslei av beskjeden på høytaleren om at setebeltet skulle sitte fastspent helt til lyset om beltet ikke lyste mer. Bla bla F**ing bla. "Welcome to this two hour flight to Zurich." !!

Så var vi vel fremme, og når sant skal sies trodde jeg vi var fremme. Men NEI, Pål Gulliksen kom med minibuss for å hente oss, det gjenstod enda to timer før vi var fremme i skibyen, Laax. Sulten som jeg var, prøvde jeg desperat på å få kontakt med sjåføren, slik at vi kunne stoppe å spise. Da fikk jeg til svar: "hmm.. etterpå.." Den har vi hørt før Tveit.

Jeg har det med å reise med Arild Tviet. Vet ikke hvorfor, men jeg føler at vi kanskje har tilbrakt alt for mange timer på samme hotell-rom, og skiheis fra før av. Men det er det som gjør det så fett, vi er ganske like. 

Vel fremme i Laax gikk jeg rett til køys. Idag, Tirsdag, 20.03,  er vi på hotellet å tar livet med ro, intil vi får utlevert bib-nummer og riders-pass.  Trening er etter kl 12, og det snør som bare juling ute. Olav Brusletto og Gaute Håker er omtrent å regne som lokale kjørere her, og de har bodd her mesteparten av sesongen. De påstod at det va utrolig kaldt, og snørikt til å være så sent på året, i Januar kjørte de i bare genser og t-shirt i bakken. Snakk om å sette klima-mønsteret på hodet. 

Så nå gjenstår det bare å kle på seg skiklær, og stikke til bakken. Kommer tilbake med mer info senere når ting har kommet skikkelig i gang.

 

                                        Ciao, Steffen.

 

                      (Slik er den fantastiske utsikten fra hotellrommet vårt. )

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                        

                                                              Stem på meg for JOI!

29-31 Mars går Jon Olsson Invitational av stabelen i Åre, Sverige. Jon Olsson inviterer med seg de beste i verden til sin egen konkurranse. Dette er en av verdens største konkurranser.  På Jonolssoninvitational.com har han arrangert en konkurranse hvor man kan sende inn en video CV og bli trukket ut til konkurransen. EN heldig vinner får møte de beste gutta.

                                                 Stem på meg via linkene nedenfor!

                                           Video edit - Laget av Kasper Häggström for JOI

Video 1 - 7ere fra konkurransen Snowstock

Video 2 - Klipp fra Zermatt høsten 2006

Video 3 - Kvaliken fra Slopestars 2007

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                  Byggingen fortsetter

En liten update på byggingen igjen. Denne gangen har jeg kommet meg opp for å hjelpe til litt med byggingen selv. Landingen og litt inrun står for tur 

 

      (  Her ser vi det fantastiske inrunet, med den fete bakgrunnen. Gleder meg som en liten unge til å få det på film! Dette var like før noen speed-checks, bare for morro skyld. Slik at man enkelt kan se hvor henn man skal lage drop, tårn.)

 

   (Her er jeg på plåttået for å vinke litt. Det er et ganske langt inrun, nothing but snow! Kulen skal høynes opp med halvannen (1,5) meter, og det trengs det snø til. Dette blir finfint!) 

 

    ( Det vi ser på bildet over er landingen sett fra midten og på vei oppover.)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

   (Her ser vi fra kulen på hoppet. Landinga begynner å bli til, og det er langt ned til maskina i bunn som man kan se. )

   (Her er landingen sett nedenfra. Den er ganske bratt, men ujevnt enda. Det skal planneres en del før det blir hopping. Fet location, med super bakgrunn på film! Jeg er super stoka på å hoppe. Ett sted mellom 15 og 20 meter platå og lang landing er det planer om, og det ser ut til å kan gå. Ett stikkord vil være hangtime! )

                                                      Ciao, Steffen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                          Snowstock resultater                    

 

 

 

  Under helgas Snowstock var det mye fart, og masse folk. Jeg og Mr.Tveit her på bildet hadde ligget å trent under hele uka, og var klare. Forholdene gjorde sitt for at det ikke ble helt optimale forhold. Litt humpete inrun, og mye kick gjorde det vanskelig å kjøre switch. Det ble mye lange svev på det enorme hoppet, og mye knall og fall. Jeg ble slått ut i kvartfinalen av Kenneth Lillemoen. Anders Backe tok hjem førsteplassen og 25.000 kroner, mens Thomas Dølplads måtte nøye seg med andre plass i år. Nummer tre ble Kenneth Lillemoen. Jeg må også få lov til å legge til at jeg hadde sammenlagt beste score, og førsteplass etter kvaliken. Resultater fra kvalike finner du her.

         Finale resultat:

        1.Anders Backe

         2.Thomas Dølplads.

        3. Kenneth Lillemoen

        4.Aleksander Aurdal.

         5.Steffen Renå Hamre og fire stk til.. (Delt)

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                              Jeg og Mr.Tveit på tur til Kongsberg og Snowstock

           

                                            (Da var vi på tur igjen, Pål trener bak rattet.)

                                                                       <LES MER>

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

                                                               Jib-mester bob

Det er for tiden stor kreativitet som svirrer oppi hodet mitt, derfor bestemte jeg meg sammen med en god venn av meg for å lage en springsession. Det vil bli filmprodusenter til stede, og vi kommer til å få noen bra shots til film, det er helt klart. Foreløpig kan jeg ikke si noe om hvor denne sessionen skal være enda, men som du ser på bildet, er det en FET location! Dette blir årets høydepunkt, både for nye triks, og for gode filmskudd!  Byggingen vil pågå en stund fremover, for å få et maksimalt bra hopp. Scooter tow-in og mye hangtime er stikkordet.

                                                           "Ciao, Steffen"

          

                                 (Bilde: Stor byggeaktivitet på super-secret spot!)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Orage European Freeskiing Open, Laax 20 - 25 Mars!

Da har jeg etter mye om og men endelig fått bekfreftet plass i konkurransen som var målet denne sesongen. Kom først ikke med på annet enn halfpipe, når det var slopestylen som var målet. Men så smart som jeg var, så meldte jeg meg på dobbelt opp, helgardering kalles det. Det var ikke så dumt, for på den andre påmeldingen min fikk jeg plass i både slopestyle og halfpipe. Det var gull verdt. Så rundt den 19. Mars går turen nedover til Sveits for å konkurrere med verdenseliten, og europatoppene. Vi krysser fingrene, så skal jeg gjøre mitt beste !

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                   Nm-Gull i Bigair på Røros!                                       

         

                                                  (Bilde: Vidar Hamre)

 

   Endelig var det min tur til å vinne også. Hittil i sesongen har ting pekt i min retning, tross en del småkluss med skader og sykdom. Sliter med et kne, og fikk egentlig forbud mot å kjøre denne konkurransen, men bestemte meg for å prøve. Og det er utrolig hva man får til med en stram støttebandasje, og litt stå-på-mot i en dag med venting, vind og kulde. Lå som nr. 23 etter kvaliken, grunnet noen uoverstemmelser med dommerne. De skulle dømme på stil, siden hoppet var veldig lite, mye mindre enn jeg er vant til i større konkurranser. Men istedet skiftet de mening straks vi hadde startet konkurransen. Jeg kjørte 5ere med octograb og tail hele kvaliken, og dreit skikkelig på draget! Tenkte at det skulle bli den dårligste konkurransen i hele mitt liv, men nei. Jeg gikk til semifinale med syltynn margin, og i ren protest mot skimanias Spin-to-win konsept, kjørte jeg 9er her. Det skulle vise seg å være god medisin for dommerne, og de dro meg rett opp på 2.plass. Etter hvert gikk ting veien, og jeg slo ut en gutt med navn Espen, og en kar fra Voss.  Da hadde de 32 utøverne fra kvaliken minket til 4, og Anders Backe, Stian Eriksen, Elvis Harsheim og Jeg, Steffen stod igjen på toppen. Jeg mot Elvis, Backe mot Eriksen.  Eriksen kjørte samme d-spin 9 med tail hele kvelden, og landet klokkerent hver gang. (Skjønner fortsatt ikke hvordan han fikk så mye høyde og lengde). Elvis og jeg kjørte begge 9ere, samme gjorde Backe. Eriksen slo ut Backe, og jeg slo ut Elvis (såvidt, det var jevnt). Dermed stod jeg igjen mot Eriksen, slik jeg gjorde helgen før, under Sweet Rumble. Jeg bestemte meg for å kline til med livet (og kneet), som innsats når jeg først hadde kommet så langt. Kjørte på med maks fart, og prøvde meg på en frekk 1080. Den overroterte jeg greit, og ble forbannet på meg selv at jeg ikke kunne ha mer ro i rævva. Så kom Eriksen, som jeg regnet med skulle dra i land det hele. Men, han trynet på sin d-spin 9. Og dermed vant jeg!

      Var ganske digg å se at det blå flagget gikk opp, noe som indikerte at jeg vant!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                     Delt 3. plass i Trysil!    

 

                               

                                                     (Bilde: Vidar Hamre)

                                

                                                       (Bilde: Thomas Kleiven)

   Under helgas konkurranse i Trysil, Sweet Rumble kjørte jeg inn til delt 3.plass i finalen. Når sant skal sies, hadde jeg min porsjon flaks. Kom med som en av de siste etter kvaliken, etter noen dårlige hopp. Kjørte ikke switch på det massive channel-hoppet som var, så fikk noe lavere score, i tillegg til et par kul-landinger / tryn. I første finaleheat skulle jeg møte Olav Brusletto som desverre knocka ut seg selv etter et heftig tryn i treningen. Han var helt bortreist som følger av en hjernerystelse, og dermed gikk jeg videre til neste heat på walkover. I andre heat møtte jeg Stian Eriksen, mens Thomas Dølplads og Kenneth Lillemoen skulle knives om den andre finaleplassen. Jeg kjørte en noe kort sw 9 tail og landet delvis på kulen, mens Eriksen knallet til med d/spin 9 tail. Den var superclean, og tok han videre til Superfinale. Thomas og Kenneth hadde sw 10 konkurranse mot hverandre, der Thomas ble den heldige vinner. I Superfinalen tok Thomas det lengste steget og tok hjem 50 000 NOK.

Neste gang skal jeg stille med nyglidete ski og noen ekstra kilo kroppsvekt for å være sikret å komme over evt gap og flater.

Skadet også kneet i oppvarminga til finalen, som gjorde det vanskelig og vondt å lande. Det var en gammel skade jeg slet med i hele fjor, og håper jeg blir kvitt det til helgas NM i bigair i Røros.

                                                                <Flere bilder her>

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

                                               Sweet Rumble i Trysil til helga!

Kommende helg (16-17 Februar) går Sweet Rumble av stabelen. Jeg skal dit og delta, og det blir bra nivå. Mange gode kjørere fra Norge og Sverige skal delta. Finalen går på Lørdagskvelden i flombelysning og det bruker å bli bra liv der.

Det er vanlig bigair konkurranse, med 16 beste fra kvaliken kjører head-to-head på kvelden!

                                                                         Startliste

                                  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                        4.Plass i Slopestars, Åre!

4. Februar gikk Slopestars av Stabelen i Åre, Sverige. Slopestyle konkurranse for de beste scandinaviske, samt noen av de beste i verdenstoppen. Som 5 mann fra kvaliken, kjørte jeg til slutt inn til 4.plass sammenlagt. Veldig fornøyd med dette, og håper det fortsetter slik!

Resultatliste Superfinale:

1.Jon Olsson
2.Thomas Dølplads
3.Sammy Carlson
4.Steffen Renå Hamre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                               

Meny

Hjem

Nyheter

Bilder

Om meg

Sponsorer

Video

Kontakt

(Siden fungerer best i Internet explorer)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free Website Builder